0

JJ Horses melder på sin nettside den 28.01.2009 at både hingstene JJ RayBan og Louis Vuitton vil være tilgjengelig på fersk transportsæd i 2010, men at det også  jobbes med ytterligere alternativer. Dette vil være endelig avklart etter Dansk Varmblods hingstekåring i Herning / mars.  Målsetningen er å kunne tilby norske oppdrettere DV-kårede dressur- og spranghingster med førsteklasses internasjonal avstamning og kvalitet. 

Da Norsk Varmblod ikke automatisk registrerer avkom etter hingster uten norsk kåring, vil det ved JJ Horses’ avlsstasjon i 2010 skje en automatisk bedekningsrapportering til Dansk Varmblod/ Landskontoret for Heste i Danmark. Dette gjelder for bruk av Dansk Varmblod kårede eller Dansk Varmblod godkjente hingster.  Dette vil skje UTEN ekstra tidsbruk eller kostnad for hoppeeier, utover at hoppas pass MÅ være tilgjengelig for JJ Horses ved inseminering. Avkom vil således tildeles Dansk Varmblods Hestepass. Opplegget gjelder for avlshopper som oppfyller Dansk Varmblods avstamnings- og kåringskrav. Dersom du vurderer å benytte import-sæd i 2010 og er usikker på om avkommet kan registreres i Dansk Varmblod, er JJ Horses også behjelpelig med å undersøke dette.  Normalt vil spørsmålet kunne avklares kostnadsfritt i løpet av et par dager. 

For hoppeeiere som likevel ønsker registrering i Norsk Varmblod, må den enkelte forhåndssøke Kåringsnemd/ Norsk Varmblod om bruk av angjeldene utenlandskkårede hingst.  Saksbehandlingstid er minimum 4 uker til en kostnad på 300,- kroner per søknad. For Søknadsskjema med veiledning til utfyllig og dokumentasjonskrav, se www.norskvarmblod.no. NB: Ved bruk av avlsgodkjente 3-års hingster (født 2007) fra andre Avlsforbund, er avkom etter disse uansett ikke berettiget registrering i Norge grunnet Norsk Varmblod`s krav om full  godkjent bruksprøve.  Siden ingen europeiske avlsforbund praktiserer full bruksavprøvning  på våren for 3-åringer, vil det på dette punktet ikke være mulig å oppfylle Norsk Varmblods seleksjonskrav.   

JJ Horses tilbød  i fjor alle hoppeeiere som benyttet seg av stasjonens hingster hjelp med registrering i utenlandske forbund hvis ønskelig. Hoveddelen av de som benyttet seg av tilbudet i fjor registrerte sine hingster i ASVH. I år går de altså et steg videre og tilbyr registering i DV som en del av pakken til sine kunder. 

JJ Horses - www.norwegianwarmblood.com

JJ Horses - www.norwegianwarmblood.com

 

Resultater fra Flyinge og Herning: 

Legg igjen en kommentar