Hovslagerseminar 19.-20. februar

Publisert 21. februar 2010

0

(Foto: Horze Hestesko AS)

Veterinær Unn Reierstad deltok som eneste veterinær på hovslagernes årlige samling i helgen. Det var deltagere fra Norge, Sverige, Danmark, Finland, England, Tyskland, USA og Frankrike. Hovedforedragsholder var Simon Curtis fra veddeløpsbyen Newmarket i England, som foreleste følgende temaer:

  • The Principles of Foot Balance
  • Farrier Treatment of Mediolateral Deformities in Foals
  • Farrier Treatment of Flexural Deformities in Foals
  • Laminitis – A personal View
  • Hoof Cracks and Hoof Repair

Simon Curtis var ferdig utdannet hovslager i 1972 som minst 4. generasjon hovslager i sin familie – O.A. Curtis & Sons Shoeing & General smiths / Farriers in Moulton Road Newmarket, og har som sin far skodd rundt omkring i verden i mer enn 25 år. Han har opparbeidet seg et navn både innen hovslager og veterinærmiljøet. Han har publisert tre lærebøker om hovslageri, samt bidratt med mange artikler til fagtidsskrifter, og forelest og demonstrert hovslageri i 19 land på fem kontinenter.

Han er Past Master of the Worshipful Company of Farriers (2001-2002), hvor han har vært medlem siden 1972. Han er den første og eneste hovslager som er tildelt Honorary Associate of the Royal College of Veterinary Surgeons (RCVS), den høyest mulige ære man kan tildeles av RCVS dersom man ikke er utdannet veterinær. I 2005 ble Simon valgt inn i den internasjonale Farriers Hall of Fame på Kentucky Derby Museum. Han er også æreshovslager ved Racing Victoria. Han er for tiden formann i Farriers Registering Council.

Blant andre poster på programmet stod bl.a. Sikkerhet med oppfinneren av Hoof Jack, Kevin Keeler fra USA,  og diverse demonstrasjoner av utstyr og teknologi. Autoriasjon av Hovslageryrket og samarbeid hovslager veterinær stod også på dagsordenen.

 

Legg igjen en kommentar