2

Dansk Varmblod har nå publisert oppdaterte indekser for både hopper og hingster. Alle hopper som deltok på sadelkåring ved privat Dansk Varmblods hoppekåring i høst har nå fått indeks.

Begge våre avlshopper RR Landdorne og RR Constanza har fått en unghestindeks i sprang over gjennomsnitt i Dansk Varmblod, en populasjon på rundt 4000 fødte føll årlig. Dette gir et enda større kvalitetsstempel enn når man konkurrerer i et lite avlsforbund som Norsk Varmblod, med bare 120-150 fødte føll årlig.  RR Rozanta Skovgaards indeks er også oppdatert i forhold til ny beregningsmetode / parametere ( kapasitet-galopp-teknikk) siden 2002-2008 (taksasjon-benteknikk-bruk av rygg), og ligger fortsatt over gjennomsnitt for populasjonen.

Hest Kapasitet Galopp Teknikk Ridbarhet Unghest-indeks Egen-prestasjon Antall avkom
RR LANDDORNE (N-03-4506) 127 124 126 122 126 1 0
ROZANTA SKOVGAARD (9904249) 115 102 112 104 110 1 2
RR CONSTANZA (N-05-4578) 114 108 113 100 110 1 0

RR Landdorne, som ble Norges beste 4-års spranghest og Norges beste hoppe i Norsk Varmblod 2008, fløyhoppe i holdet for sprangbetonte hopper i Dansk Varmblod 2009 (Tune) og rangert som beste av 35 hoppeavkom etter Solos Landtinus til kåring i Dansk Varmblod 2009 sprang og totalt sett (hoppestambog 41), er nå etter søknad offisielt opptatt i Dansk Varmblods Springhestprogram. Dansk Varmblod skriver bl.a. i tilsendt brev av Mars 2010: 

«Det er en stor fornøyelse hermed at kunne meddele jer at RR Landdorne N-03-4605 RDH er optaget i Dansk Varmblods Springhestprogram med et ungheste indeks på 126.  Springhestprogrammet har til formål at systematisere, utbygge og forbedre Dansk Varmblods avl af springheste, således at forbundet indenfor få år placerer sig konstant iblandt de 10 bedste i verden. 

  • Springhestelogo – RR Landdorne N-03-4605 RDH påføres nu Dansk Varmblods springhestelogo i Landscentret|Heste’s database. Logoet vil også opptrede sammen med hesten i diverse katalog udtræk, og signalerer hermed, at hesten opfylder de høje kvalitetskrav, som kræves til Springhesteprogrammet.
  • Hvilke heste er optaget i Springhesteprogrammet? – Hver gang der optages nye heste i Springhesteprogrammet vil dette blive offentliggjort i Ridehesten, samt i Dansk Varmblods Springhestedatabase som er at finde på www.varmblod.dk.
  • Avl i Springhesteprogrammet – De optagne hopper får automatisk deres føl registreret i Dansk Varmblods Springhesteprogram, såfremt der benyttes en hingst, der ligeledes er i Springhesteprogrammet. …

Dansk Varmblod håber på, at denne registrering av kvalitetsdyr vil være med til at sætte fokus på avlen av gode springheste med større og bedre afsætning til følge, såvel i indland som i udland.»  Sammen med brevet fulgte dessuten et diplom og et flott metallskilt med springhestlogo  som kan brukes til markedsføring f.eks. i stallen eller på hestetransporten. 

Dette har gitt oss enda en positiv opplevelse av Dansk Varmblods service og utbytte som medlem av avlsforbundet. Vi gleder oss til kommende avlssesong!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ny dato for norsk DV & Mecklenburg hoppekåring | RR Reierstad Ridehest - 14. juni 2010

    [...] Sprangindeks over snitt i DV & Opptatt i springhestprogrammet [...]

  2. Resultater Privat DV hoppekåring Norge | Avlsinspirasjon.no - 3. september 2010

    [...] Sprangindex over snitt i DV og opptatt i Springhestprogrammet [...]

Legg igjen en kommentar