RR Rozanta Skovgaard Elitehoppe

Publisert 19. september 2011

1

RR Rozanta Skovgaard e. Royal Z II / Grandis (Foto: B.Neergaard/Neergaard AS. Hoppa er 3 år gammel på bildet)

RR Rozanta Skovgaard ble den 02.september tilkjent Elite-status i Norsk Varmblod.

 Norsk Varmblod skriver i tildelingen:

«Kravene er gitt i Norsk Varmblods Avlsplan av 2011, pkt.5.6. Hoppen er stambokført i Norsk Varmblods Avlsstambok med 2.premie som resultat. Hoppen har dokumentert 10 avkomstpoeng basert på avkom og oppfyller dermed kriteriene for individ og avkomstkrav.

Norsk Varmblod gratulerer ROZANTA SKOVGAARD med tildeling av Elite-status og Norsk Varmblod inviterer herved både hoppe og eier til årets Eliteskue, som finner sted på Stall- K, Kongsberg 4. september 2011. »

Pga. sen invitasjon fikk vi dessverre ikke mulighet til å møte. Avkomsresultatene  (alle oppdrettet av RR Reierstad Ridehest) er som følger:

 • 2003: RR Landdorne e. Solos Landtinus. 5,0 poeng.
 • 2004: RR Lord of Rings e. Lord Caletto. 5,0-7,0 poeng.
 • 2005: RR Constanza e. Concorde. 3,0 – 1,5 poeng.
 • 2007: RR For Spirit JC e. For Pleasure.  1,0 poeng.
 • 2011: Udøpt e. Sir Cisco.
  = Min 3 poenggivende avkom med ulik far og 10 poeng.
   

RR Landdorne (mkh 169 cm) er stambokført i NVs Avlsstambok med en 1.premie (3- og 4-årstest) = 3,0 poeng. Hun fikk et føll som 4-åring (RR For Your Pleasure JC) som ble Klasse I i NV (Tune 2007), kåret RDH (4-årstest) og opptatt i Springhestprogrammet i DV. RR Landdorne ble Norges beste 4-års spranghest og hoppe på Eliteskuet i NV (2008). Hun kvalifiserte seg til 5-års NBT sprang-finale i 2009 = 2,0 poeng. Siden er hun kåret RDH og tatt opp i Springhestprogrammet i DV.


RR Lord of Rings (mkh 172 cm) har deltatt i både 5- og 6-års NBT finale i sprang
, ble beste norskfødte i NBT-5års finale sprang= 2,0 poeng. Han har minimum 3 plasseringer i 1,30 m hopning på L-/E-stevner, resultatlister Hp-nett = 3,0-5,0 poeng:


RR Constanza (mkh 165 cm) ble kåret RDS i Dansk Varmblod 2009 (4-årstest)
med karakterene 7,5 i teknikk og 8 på kapasitet under løshopningen, og med 675 poeng for ridelighet/villighet/gålyst, totalt 730 poeng i springdisiplin. Hun fikk eksteriørkarakterene 7-7-7-8-7-7 helhet 7 =Kvalitetsklasse 1/1.premie eller 2/2.premie (? Avlsplanen sier ikke noe om hvordan bruksprøveindeksen regnes ut: Kvalitetsklasse 1: Eksteriørindeks x 0.4 pluss bruksprøveindeks x 0.6 = 8 eller høyere. Både eksteriør og bruksprøveindeks må være min 7, ingen øvrige delkarakter under 5. Kvalitetsklasse 2: Eksteriørindeks x 0.4 pluss bruksprøveindeks x 0.6 = 7,0- 7.9. Både eksteriør og bruksprøveindeks må være min 6, ingen øvrige delkarakter under 5.) = 3,0 – 1,5 poeng. Nå drektig med Happy Irco (Irco Mena / Little Q / Curacao xx ), som også godkjennes til DVs Springhestprogram.

RR For Spirit JC ble Klasse I som føll (Stall-K 2007). = 1,0 poeng.

Etter tildelingen har ytterligere ett av Rozantas avkom bemerket seg med gode resultater; RR For Spirit JC (mkh 163 cm, vil bli 167) ble kåret RDH og fløy  i Dansk Varmblod 2011 (4-årstest) med karakterene 8 i helhet, 9 på smidighet, 8 i spranggalopp, 8,5-9 i løshopning, totalt 835 poeng i sprangdisiplin sadelkåring. Dommernes kommentar: “En harmonisk, feminin hoppe som springer med særdeles god og smidig teknik, særdeles god smidighet lænd, og overlegen kapacitet.” Vil bli tatt opp i Springhestprogrammet.

RR Rozanta Skovgaard er dessuten tatt opp i det svenske eliteavlsprogrammet Hopphästklubben. Moren Fleur Elite-DH (EDH), har to kårede sønner med ulik far, hvorav den ene vinner av World Cup sprang (Radiant Skovgaard) = helbror til RR Rozanta Skovgaard.

RR Rozanta Skovgaard er i år drektig med Happy Irco (Irco Mena / Little Q / Curacao xx ), som også godkjennes til DVs Springhestprogram
. Vi venter i spenning!

Trackbacks/Pingbacks

 1. RR For Spirit JC fløy under DV-hoppekåring – resultater | RR Reierstad Ridehest - 15. oktober 2011

  [...] RR Rozanta Skovgaard Elitehoppe (19.september 2011) [...]

Legg igjen en kommentar