2

RR For Spirit JC e. For Pleasure / Royal Z II / Grandis (RDH og fløyhoppe) fikk karakterene 8,5-9 på hopning og 9 på smidighet. (Foto: Avlshest.no)

Lørdag 17/9 var det igjen DV-hoppekåring på norsk jord. Det var 3. året det avholdes DV-hoppekåring, og ved kåringene 2009/2010/2011 er det nå totalt kåret 110 norske hopper i Dansk Varmblod. Tilbudet retter seg mot hopper som ønsker avlsgodkjennelse innenfor Dansk Varmblods Avlssystem. Det avholdes eksteriørkåring og sadelkåring, og tilbudet er tilrettelagt for såvel avlshopper som sportshopper. Hopper kan taes ut til DV-eliteskue. Nytt av året var også bedømmelse av 2-års hopper.

Det var i år meldt 32 hopper til kåringen, fordelt på 3 2-års hopper, 17 hopper til eksteriørkåring – hvorav 2 til omkåring og 12 hopper til sadelkåring. Flere av hoppene til eksteriørkåring er eldre sportshopper som søker om konkurranseresultater godkjent som bruksprøve, såkalt «R». Dommerne var i år som i fjor ledet av Dansk Varmblods kåringskommisjon Poul Grougaard og Ole From Christensen, og testrytter var Ole Hummelshøj.

RR For Spirit JC e. For Pleasure / Royal Z II / Grandis ble fløyhoppe blant 4-år og eldre sadelkåring. Dommernes kommentar: “En harmonisk, feminin hoppe som springer med særdeles god og smidig teknik (8,5), særdeles god smidighet lænd (9), og overlegen kapacitet (9).”  Hun ble kåret RDH og satt på fløyen med karakterene 8-7-7-9-7-7-helhet 8 i eksteriør, 7-6-8 i bevegelse, 8,5-9 i løshopning, og 835 poeng i sprangdisiplin sadelkåring. Dette er kun 15,5 poeng lavere enn RR Ronja Skovgaards 851,5 poeng i sprangdisiplin, og som på dette grunnlaget ble uttatt til DVs eliteskue i Danmark i 2002. Beskrivelse: Særdeles god type, middel rammer, kønt hode, kort nakke, middel lang, tynd hals. Skrå, fremskudt, middellang skulder, lang markeret manke. God overlinje, lang og særdeles god smidighed lænd, velformet middellangt kryds, god muskulatur lår. Passende føre lemmer, flade hover, god bevægelse i skridt, ret god i trav og særdeles god i galop. Særdeles god og smidig teknik i springning og meget stor kapacitet.” 
 
Hoppen er også tatt opp i det svenske eliteavlsprogrammet «Hopphästklubben» (www.hhklubben.se) og RR For Spirit JC er et produkt av deres Eliteavlsprogram 2005/06 – «Jumper Club» JC, som beviser hennes topp stamme og fremragende avlsegenskaper. Broren RR Lord of Rings (samme mor) f. 2004 har internasjonale plasseringer i 1.30 m og er debutert 1.40 m som 7-års under Emil Flam, og søsteren RR Landdorne (samme mor) har internasjonale plasseringer i MB Feltritt. Moren er tildelt elitestatus i Dansk og Norsk Varmblod.

Ultimate Seduction D’10 e. Oberon/Fleuri du Manoir/Printanier ble eksteriørkåret RDS med karakterene 7-7-7-7-7-6-helhet 7 i eksteriør, 7-6-7 i bevegelse. Beskrivelse: God type, middel rammer, kønt hode, middel lang, velansat hals. Skrå, middellang skulder, middellang manke. Vigende overlinje med høyt ansatt hale, velformet middellangt kryds. Passende føre lemmer, korte koder, god bevægelse i skridt, ret god i trav og god i galop. A-/B-hest i sprang (seire og plasseringer i 130 – 145 cm sprang nasjonalt og internasjonalt). Dommernes kommentar: “En springbetonet, uttrykksfull, knapt høystillet hoppe med velbalansert galopp og taktfast skritt.”

 

RESULTATER

EKSTERIØRKÅRING

Kat. nr. 271 Højvangs Cappuccino (e. BH Hotline/Limelight/Højvangs Lukas) – DH
Kat. nr. 275 Wakita (e. BH Future Cup/Warkant/Consul) -  RDH
Kat. nr. 279 JJ Romania (e. BH Romanov/Campari M/Fantastique) – RDS
Kat. nr. 272 Bailey (e. Bernstein/Heslegårds Louis/Mon-Ami) – RDS
Kat. nr. 273 Jerez (e. Cantus/Mowgli/Moltke I) - RDH
Kat. nr. 274 S.E. Chloé (e. Crelido/Corland/Lavallo) – DH
Kat. nr. 276 Ultimate Seduction D’10 (e. Oberon/Fleuri du Manoir/Printanier – RDS
Kat. nr. 270 Minerva Enshøj (e. Michellino/Furore/Fleuret) - DH
Kat. nr. 269 Cindi (e. Churchill/Calimero/Meteor xx) – RDS

2-årsskue
Kat. nr. 282 Cornoba Cocles Z (e. Cornet Obolensky/Centurion Montfort/Daimler) - 8 i helhet
Kat. nr. 280 Estobar’s Athena (e. Estobar/Travell/Hockey) - 8 i helhet
Kat. nr. 281 JJ Lathea (e. Louis Vuitton/BH Romanov/Campari M) - 8 i helhet

SADELKÅRING SPRANG

3-årshopper

 • Kat. nr. 257 Nancy e. Aurelio I/Concorde/Zortin – RDH
 • Kat. nr. 258 Balouba Z e. Balougran Z/Centurion Monfort/Daimler – RDS
 • Kat. nr. 259 Cherie Z e. Check In/Calato/Laredo – RDH
 • Kat. nr. 261 Lauren e. Livello/Cento/Sandro – DH

4-års og eldre

 • Kat. nr. 262 RR For Spirit JC  e. For Pleasure/Royal Z II/Grandis – RDH
 • Kat. nr. 263 Cortina e. Leuthen I/Troll/Iran – RDH

 

ENDAGSAVPRØVNING SPRANG

 • Kat. nr. 264 Winning Star e. Winningmood van de’Arenberg/Jimtown/Concorde – RDH

 

SADELKÅRING DRESSUR

3-årshopper

 • Kat. nr. 265 Flying Hit e. Sandro Hit/A-Dur/Weinbrand – RDH
 • Kat. nr. 266 JJ Surferosa e. Swarovski/Davignon I/Mago xx – RDS

4-års og eldre

 • Kat. nr. 267 Alcherie e. Aurelio/Artist/Animo – ROR (F3)
 • Kat. nr. 268 Caipirinia – ukjent avstamning – ROR (F1)

Trackbacks/Pingbacks

 1. RR Rozanta Skovgaard Elitehoppe | RR Reierstad Ridehest - 15. oktober 2011

  [...] RR For Spirit JC fløy under DV-hoppekåring – resultater (15.oktober 2011) [...]

 2. Sprangindeks over snitt i DV & Opptatt i Springhestprogrammet | RR Reierstad Ridehest - 13. mars 2012

  [...] RR For Spirit JC fløy under DV-hoppekåring – resultater (15.oktober 2011) [...]

Legg igjen en kommentar