0

Dansk Varmblod har nå publisert oppdaterte indekser for både hopper og hingster. Alle hopper som deltok på sadelkåring ved privat Dansk Varmblods hoppekåring i høst har nå fått indeks.

Alle våre avlshopper RR Landdorne, RR Constanza, RR For Your Pleasure JC og RR For Spirit JC har fått en unghestindeks i sprang over gjennomsnitt i Dansk Varmblod, en populasjon på rundt 4000 fødte føll årlig. Dette gir et enda større kvalitetsstempel enn når man konkurrerer i et lite avlsforbund som Norsk Varmblod, med bare 120-150 fødte føll årlig. RR Rozanta Skovgaards indeks er også oppdatert i forhold til ny beregningsmetode / parametere ( kapasitet-galopp-teknikk) siden 2002-2008 (taksasjon-benteknikk-bruk av rygg) samt avkom, og ligger (pr 2010)  fortsatt over gjennomsnitt for populasjonen.

Hest Kapasitet
Galopp
Teknikk
Ridbarhet
Unghest-indeks spring Egen-prestasjon Antall
avkom
RR LANDDORNE
(N-03-4506)
127 124 126 122 126 1 0 (senere
1 bedømt)
RR FOR SPIRIT JC (208333DW0709426) - - - - 112 1 0
RR FOR YOUR PLEASURE JC (208333DW0708957) - - - - 111 1 0
RR CONSTANZA
(N-05-4578)
114 108 113 100 110 1 0
ROZANTA
SKOVGAARD
(9904249)
115 102 112 104 110 1 2
(senere 3 bedømt)

RR For Spirit JC, som ble  fløyhoppe i holdet for 4-årige sprangbetonte hopper i Dansk Varmblod 2011 (Frederiksborg), RR Constanza og Ultimate Seduction D’10, er nå etter søknad offisielt opptatt i Dansk Varmblods Springhestprogram. Dansk Varmblod skriver bl.a. i tilsendt brev av Februar 2012:

«Det er en stor fornøyelse hermed at kunne meddele jer at RR For Spirit JC RDH, RR Constanza RDS og Ultimate Seduction D’10 RDS er optaget i Dansk Varmblods Springhestprogram. Springhestprogrammet har til formål at systematisere, utbygge og forbedre Dansk Varmblods avl af springheste, således at forbundet indenfor få år placerer sig konstant iblandt de 10 bedste i verden.

  • Springhestelogo – RR For Spirit JC RDH, RR Constanza RDS og Ultimate Seduction D’10 RDS påføres nu Dansk Varmblods springhestelogo i Landscentret|Heste’s database. Logoet vil også opptrede sammen med hesten i diverse katalog udtræk, og signalerer hermed, at hesten opfylder de høje kvalitetskrav, som kræves til Springhesteprogrammet.
  • Hvilke heste er optaget i Springhesteprogrammet? – Hver gang der optages nye heste i Springhesteprogrammet vil dette blive offentliggjort i Ridehesten, samt i Dansk Varmblods Springhestedatabase som er at finde på www.varmblod.dk.
  • Avl i Springhesteprogrammet – De optagne hopper får automatisk deres føl registreret i Dansk Varmblods Springhesteprogram, såfremt der benyttes en hingst, der ligeledes er i Springhesteprogrammet. …

Dansk Varmblod håber på, at denne registrering av kvalitetsdyr vil være med til at sætte fokus på avlen av gode springheste med større og bedre afsætning til følge, såvel i indland som i udland.» Sammen med brevet fulgte dessuten et diplom og et flott metallskilt med springhestlogo som kan brukes til markedsføring f.eks. i stallen eller på hestetransporten.

Dette har gitt oss enda en positiv opplevelse av Dansk Varmblods service og utbytte som medlem av avlsforbundet. Vi gleder oss til kommende avlssesong!

Legg igjen en kommentar