Drammen HH Z – avd. av Bråten gård

Drammen HH Z (Diamant de Semilly / Calvados / Darco)

Zangersheide
Født 2005
Diamant de Semilly/Calvados/Darco
167 cm
Eier: Christian Anfinnsen Øien, www.braaten-hoel.no.
Kåret i AES og Norsk Varmblod.

Testrytter Torben Frandsens uttalelse: Det er sjelden at man får prøve sånne hester. Det er etter min mening en hest med internasjonal karakter, man har en fornemmelse når man sitter på den at den kan springe det man styrer på. Den er forsiktig, den er konsentrert om oppgavene og er riktig fint ridd.» 

Sprangprøve

Karakter
1. Teknikk   9
2. Kapasitet   9
3. Galopp   9
4. Temperament/Ridbarhet   9

Sprangindeks: 9.0

Video

 

Avstamnings resultater

Drammen HH Z representerer avstamning med internasjonale prestasjoner gjennom sin far Diamant de Semilly og morfar Calvados. Diamant de Semilly bærer mye av det viktigste sprangblod i fransk avl. Hans far Le Tot de Semilly har vært en legende i Frankrike. 

Diamant de Semilly: Gullmedalje Lag i VM for Frankrike (9. plass individuelt). Fransk mester i sprang og Clear Round i 11 av 12 Nations Cup. Sølvmedalje i Lag under EM i Donaueschigen. Seier i GP CSI i Auvers, GP i Liège og to GP CSI *** i Saint-Lô de Caen. Diamant de Semilly har også flere avkom som har utmerket seg på høyt nivå i sporten.  Han er også far til den godkjente hingsten Eurocommerce Toulouse. Diamant de Semilly har utmerkelsen Elite i Selle Francais. 

Calvados: Som 8-åring ble hingsten nr. 7 i det nederlandske mesterskapet med Peter Geerink. Calvados vant GP i Tjele, nr.3 GP i Drammen, nr.5 GP i Falsterbro, nr.2 GP i Spangenberg, nr.4 GP i Geesteren og seier i Stallion Competition i ‘s-Hertogenbosch. I tillegg til egne prestasjoner har Calvados mange internasjonale avkom på Grand Prix nivå. 

Darco: Har internasjonale seire og plasseringer, og ligger blant de beste hingstene på World Ranking for avlshingster som følge av egne og avkoms prestasjoner. 

 

Egne resultater

 
Kåringsresultater i Norsk Varmblod 2011 (6-åring):
TYPE: Passe stor hingst av god type, 7.5.
HODE/HALS/KROPP: Pent hode. Kort nakke. Middels lang hals. God skulder. Velmarkert, kort manke. Snaut muskelsatt overlinje. Middels langt, velformet kryss, 8.
BEIN/BEVEGELSENES KORREKTHET: 8.
SKRITT (løs): Taktmessig, ledig, 7.5.
TRAV (løs): Noe kort, 7.
GALOPP (løs): Aktiv og velbalansert galopp med god innundergripen, 8.
SPRANGEGENSKAPER/BRUKSPRØVE: Teknikk: 9 (under rytter), Kapasitet: 9 (under rytter), Galopp: 9 (under rytter).
RIDBARHET/BRUKSPRØVE: 9 (gang) , 9 (sprang).
HELSE/HOLDBARHET: Veterinærklasse 3.
HELHET: Passe stor hingst av god type med særdeles god bruksprøve sprang. Eksteriørindeks 8. Gangartsindeks 8.1. Sprangindeks 9.0. 

Konkurranseresultater:
Plasseringer og feilfri i 1,10m og 1,20m. Seks år gamle Drammen HH Z var ute i 1,25 m i en unghestklasse for 5 og 6 år gamle hester under AEG med sin rytter Christian Anfinnsen Øien. Det endte med 8 feil og en 20. plass torsdag og 8 feil og 22. plass fredag. I lørdagens finale endte hingsten på 24 feilpoeng og ble nummer 24. 

 

Stasjonsinformasjon

Tilgjengelig på frossensæd. Prisbetingelser: 3000,- ved inseminering + 5000,- ved 90 dagers drektighet (+ MVA). Dette innebærer 3 forsøk / insemineringsdoser. Dersom hoppa blir drektig på første eller andre insemineringsdose får hoppeier ikke tilgang på resterende. Inseminasjonskostnader tilkommer.

      Le Tot de Semilly (S.F.)   Grand Veneur (S.F.)  
        Venue Du Tot (S.F.)  
  Diamant de Semilly (S.F.)      
 
      Venise des Cresles (S.F.)   Elf III (S.F.)  
        Miss des Cresles (S.F.)  
     
 
      Calvados (S.F.)   Uriel (S.F.)  
        Gold Rose (S.F.)  
  Calini Z      
 
      Tendresse Van Het Ryethof (BWP)   Darco (BWP)  
        Beauty (BWP) - Uberherr (BWP)  

Bilder