Royal Butterfly

Royal Butterfly (Tobajo Picez/Jimtown/Concorde) (Foto: Avlshest.no)

Norsk Varmblod, Oppdretter: Stall Johnsten, www.johnsten.no.
Født 2007
e. Tobajo Picez / Jimtown / Concorde
168 cm
Eier: Andreas Høiås
Kåret i Norsk Varmblod 2011 for 1 år, fornyet 2012 for 5 år.

Kåringsnemdas kommentar (2011): “En typisk spranghest. Den er en vakker hest, av meget god type og med meget godt uttrykk. Vi vil gjerne se at det er en hingst på langt hold og denne synes vi er et godt eksempel på ridehesten vår. Den er født i Norge, det er vi selvsagt glad for. Den har en vakker kropp, den har en særdeles velbalansert og god spranggalopp med god bakbensaktivitet. Den har avlagt en meget god sprangprøve her denne uken og også vunnet en regional 3-årstest i sprang.

Testrytter Torben Frandsens uttalelse (2011): Jeg synes den gjør det riktig fint, jeg har en god fornemmelse på den. Den har et enkelt nedslag, men forsøker med en gang å rette feilen. Det er den riktige innstilling, så i det hele tatt riktig fint.” Testrytter Rob Ehrens (2012): «- En utrolig deilig hest å ri på. Spent i starten og trykker, men etter hvert begynner den å slappe av og hoppe gjennom sin kropp og komme mer i balanse etter sprangene. Gir en utrolig god fornemmelse. Hopper svært forsiktig og virker å hoppe med stort overskudd og kapasitet.»

Berider Inger Bugge (tilridning og utdannelse i sprang f.o.m. februar 2010): «Meget høflig hingst, veldig ridbar. Godt temperament, gir en veldig rytterfølelse, meget godt balansert i forhold til alderen. Modig, og utvikler seg meget positivt i sprang».

Video

Egne resultater
Royal Butterfly er en høyreist hingst med veldig gode bevegelser i trav og galopp.

  • Den ble Norges tredje beste føll 2007 (Eliteskuet/Landsfinalen), med karakterene 9-9-9. Beste hingsteføll (Klasse 1) i NV Region 2.
  • Bedømmelse som sprangbetonet hingst hingstekåring i Norsk Varmblod februar 2010 med karakterene 8 (type), 7.5 (hode-hals-kropp), 8 (bein), 6 (skritt), 8 (trav), 8.5 (galopp), helhet 7.5. Sprang: 7 (teknikk løs) – 7.5 (kapasitet løs) – 7.5 (temperament) vist av Stine Gøtesen.  Mkh 166 cm. (Ikke kåret).
  • Vinner av 3-årstesten i sprang på Stall-K 22.august 2010 med 8,5 i teknikk, kapasitet, galopp og ridbarhet vist av Inger Bugge. Den fikk da en sprangindeks på 8,5. Eksteriørindeksen ble 8 og resultatet ble til slutt 8,30. Den var den eneste blant de 3-årige spranghestene som oppnådde kvalitetsklasse I.
  • 2.plass i femårsklassen under AEG 2012, med rytter Andreas Høiås.

Royal Butterfly (Tobajo Picez/Jimtown/Concorde) (Foto: Avlshest.no)

Kåringsresultater i Norsk Varmblod 2011 (4-åring) – 2012 (5-åring):
TYPE: Passe stor hingst av god type og med godt uttrykk, 7.5 – Passe stor hingst av god type, 8.
HODE/HALS/KROPP: Litt grov overgang hode-hals. Middels lang, velansatt hals. Steil skulder, kort manke. God overlinje. Velformet kryss. Snaue underlår. Gode ledd og vinkler, 8 – Pent hode. Velansatt, velformet hals. od skulder/manke. Sterk overlinje. Middels langt, velformet kryss. Noe snaue underlår. 8.
BEIN/BEVEGELSENES KORREKTHET: 8 – Passe føre, gode ledd og vinkler, 8,5.
SKRITT (løs): Kort, uelastisk, 6,.5 – Ganske ledig, noe kort bak, 7.
TRAV (løs): Noe kort og hastig, 7 – Taktfast, 7.
GALOPP (løs): Velbalansert galopp med god bakbeinsaktivitet, kvikk bak, 8.5 – Velbalansert, veivinnende galopp, 8.
SPRANGEGENSKAPER/BRUKSPRØVE: Teknikk: 8 – 7,5 (under rytter), Taksering: – - 7,5 (under rytter), Kapasitet: 8  – God 8,5 (under rytter), Galopp: 8.5 – 8 (under rytter).
RIDBARHET/BRUKSPRØVE: 6,5 (gang) , 8 – God 8,5 (sprang).
HELSE/HOLDBARHET: Veterinærklasse 1 – 1.
HELHET: Passe stor hingst av god type, 8. Har vunnet regional tre-årstest i sprang. Har avlagt en meget god sprangprøve. Gangartsindeks 6.8, sprangindeks 8.1 - Hingsten har avlagt en god bruksprøve med god ridbarhet, 8.

Stasjonsinformasjon og Prisbetingelser
Tilgjengelig på transportsæd (fra www.tobajo.no, Halden), muligens på frossen (www.reierstadridehest.no, Kløfta). Prisbetingelser: 3500,- ved inseminering/1.sædlevering og 5500,- ved 90 dagers drektighet (+ 25% MVA). Preparering og pakking av transportsæd koster kr 200,- pr. sending. Videre transport fra Halden avtales individuelt med hoppeeier. All sending og oppbevaring av sæd skjer for hoppeeiers regning og risiko. Inseminasjonskostnader tilkommer.

Cortez (Holst.) Elite SWB Cor De La Bruyere (Holst.)
Ohlala (Holst.) St.pr.st
Tobajo Picez (NWB), 2.pr
Picina (SWB) (67) 2.pr Pik Trumpf (Hann.)
Alexine (SWB) (67) 22576

Jimtown (KWPN) Darco (BWP)
Wulia (KWPN) keur pref prestatie – Amor (Holst)
Roshana M (KWPN) DS
Gendlin (KWPN) ster Concorde (KWPN) keur pref
Cendelin (KWPN) STB – Naturel (KWPN) keur

Full stamtavle med slektskapsinfo finner du her.

Artikler