Unbelievable – avd. av Bråten gård

KWPN
Født 2001
Concorde / Libero H / Le Mexico
170 cm
Eier: Fam. Anfinnsen, www.braaten-hoel.no, og Mette Bull
Kåret i AES 

Unbelievable e. Concorde/Libero H/Le Mexico og Christian Anfinnsen Øien

Kommentar fra testrytter Torben Frandsen (DK) under NVs hingstekåring, AEG 2011:  
- En hest med utrolig mye erfaring, man har en fornemmelse av når man sitter på den at den kan hoppe alt den styres på. Den er forsiktig og balansert og helt sikkert en hest man vil se i fremtiden i internasjonal sport. 

Video

  

  

Avstamming

Unbelievables far Concorde representerer sterke sprang-linjer både på far- og morsiden. Hans far Voltaire er nr. 8 i World Breeding Rankings for Show Jumping Sires i perioden 1992 – 2001. Concordes mor Flyer er etter den legendariske Marco Polo som har hatt stor innflytelse på tysk avl og sprangsport.  

Concorde var selv internasjonal spranghest med sin rytter Jos Lansink. Ekvipasjen vant bl.a. GP Achen, nr.2 GP Amsterdam. Nr.2 Darmstadt, Lanaken, Helsinki, Gøteborg, og Nederlands mester i 1994  

De 3 siste årene er Concorde den avlshingst som har hatt flest deltakende avkom i World Breeding Championships for young horses. I 2001 fikk han utmerkelsen «PREFERENT», det høyeste en avlshingst kan motta i KWPN. Han var dessuten den yngste hingsten som har mottatt denne utmerkelsen. Concorde har allerede 13 kårede sønner i European Studbook.  

Concorde har produsert 17 GP hester. I GP Rotterdam hadde han 3 av topp 8, og ved det internasjonale stevnet i Maastricht var 8 av 11 avkom i finalen.  

Bilder

 

  

Unbelievables morfar Libero H er av de mest betydningsfulle hingstene i vår tid både i internasjonal sport og avl. Med sin rytter Jos Lansink vant hingsten overbevisende en rekke World Cup kvalifiseringer og GP-klasser. Høydepunktet var seieren i World Cup Finalen 1994 i s’Hertogenbosch. Libero Hs mentale styrke kombinert med sprangteknikk gjorde hingsten nesten uslåelig på den tiden.  

I 1989 ble Libero H kåret i KWPN og som avlshingst har han stor suksess. Av alle avkom som går i sporten er 25% på internasjonalt nivå. Med bakgrunn i dette har Libero H fått «PREFERENT».  

Noen av hingstens avkom på internasjonalt nivå:  

  • Castle Forbes Libertina (mf. Polydor, Jessica Kürten)
  • Lolita H (mf. Grannus, Toni Hassmann)
  • Castle Forbes Maike (mf. Lucky Boy xx, Jessica Kürten)
  • No Mercy (mf. Dillenburg, Christina Liebherr)

Både Maike og No Mercy deltok under OL i Athen 2004. Libero Hs sønn Ustinov ble premiert for sin fantastiske sprangkapasitet og fikk utmerkelsen KWPN Stallion Champion i 2004.

 

Bilder

  

  

  

  

Egne meritter

2006

CSI ***  Lummen  5-års kval 
CSI ***  Lummen  5-års kval 20 
CSI ***  Lummen  5-års finale  0 – 0 
CSI ***  Lummen  5-års kval 
CSI ***  Lummen  5-års finale  0 – 0 
CSI****  Arezzo  Youngster Tour 
L-stevne  Askim  1,30m 
L-stevne  Askim  1,30m 
CSIO-W****  Praha  Youngsters Tour 
CSI**  Neeroteeren  1,35m 
L-stevne  Hønefoss  1,30m  0 – 
L-stevne  Fredrikstad  1,30m 
L-stevne  Drøbak  1,30m 
NM  Drammen  1,45m  10 
NM  Drammen  1,50m  15 
CSI**  Wisbecq  Big Tour  0 – 4 
CSI**  Wisbecq  Big Tour 
CSI**  Husterlo  Big Tour (1,45m) 
CSI**  Husterlo  GP (1,50m)