7

Tune Ridesenter 17. oktober

En samarbeidsgruppe av norske oppdrettere vil i privat regi arrangere Dansk Varmblods hoppekåring i Norge. Arrangementet vil bli avholdt 17/10-09 på Tune Ridesenter i Østfold.

Tilbudet omfatter en eksteriør og eventuell sadelkåring (bruksprøve) for hopper i alderen 3 år og eldre. Dommere vil være Poul Graugaard og Ole From Christensen fra Dansk Varmblods avlsledelse. Nicolai Kowalski vil være test-rytter ved kåringen.

For deltagelse ved kåringen kreves Dansk Varmblods medlemskap, og hoppen må forut for kåringen registreres ved Landskontoret for Heste i Danmark. Dette vil bli tilrettelagt og organisert gjennom privat arrangør i Norge. Dersom man ikke allerede er medlem av Dansk Varmblod, kan dette gjøres online på www.varmblod.dk (Kontonummer/IBAN for internasjonale innbetalinger: DK79 2000 9110 0527 29 Swift kode/BIC: NDEADKKK).

I tillegg til å kunne delta i Dansk Varmblods arrangementer (så vel i Danmark som Norge), gir også medlemskapet mange andre fordeler. For eksempel oppdretterutdannelse, kurser, seminarer og avlsrådgivning fra Avlsledelsen. Envidere markedsadgang via salgsarrangementer, salgsstall og auksjoner. Man vil også ha elektronisk tilgang til hestedatabase med avstamning-, resultat og indeks-opplysninger. Og kanskje det beste av alt : Medlemsbladet Ridehesten/Hippologisk i posten hver eneste mnd.

RR REIERSTAD RIDEHEST er en av initativtagerne/arrangørene til arrangementet. Ta gjerne kontakt på TLF 957 55 692 for ytterligere info.  Påmeldingsfrist er 1. september.

HVA ER SÅ HENSIKTEN MED DV-kåring?

 • Som utstiller får man en meget kompetent eksteriør- og bruksavprøving av sin avlshoppe. Dommerne er Dansk Varmblods mest erfarne og betrodde dommere som bedømmer et 1000-talls hester årlig.
 • Hoppen innrulleres i Dansk Varmblods avlsvurderingssystem. Dette gir adgang og rettigheter innenfor systemet – både for hoppen og avkommene.
 • Man kan bl.a. velge mellom en eksteriørbedømmelse som gangartshest eller spranghest, og siden søke om opptak i springhestprogrammet.
 • Kåringsstatus vil være tilgjengelig ved resultat-label i passet, samt sikker elektronisk lagring og tilgjengelighet i Hestedatabase.
 • Kåringssystemet gir uten begrensning adgang til å fremstille hoppen til kåring 1 gang/årlig. Dette gir hoppeeier en viktig rett og mulighet til å få foretatt ny vurdering, – dersom dette (av ulike årsaker) skulle være ønskelig fra utstillers side.
 • Dansk Varmblod er en internasjonal kjent merkevare, og DV-kåring er således varedeklarerende i et internasjonalt marked. En DV-kåret hoppe vil m.a.o bidra til verdi- og næringsutvikling i ens oppdretter-virksomhet.
 • Mange oppdrettere i Norge avler på Danske hoppe-linjer, og dette er en verdifull mulighet til å føre avls-informasjon, -data og -tradisjon videre til neste generasjon.
 • Oppdrettere i Norge får med dette tilbudet en større mulighet til å velge tilbud/tjenester fra flere Avlsforbund.
 • Oppdrettere i Norge som tidligere har reist til Danmark for kåring i DV, har nå mulighet til samme tjeneste tilrettelagt her i Norge til en svært konkurransedyktig pris (3-600,- NOK ekstra mot å reise til Danmark). Tilbudet blir da også tilgjengelig for flere. Dette forholdet representerer selvfølgelig bærekraftig økonomi.

 

 

Skjemaer for nedlasting og utskrift:

 

For flere detaljer/manualer – se også www.varmblod.dk/heste:

Trackbacks/Pingbacks

 1. Bestilling av føll? Beste 6-års i Sverige 2009 har mf. For Pleasure | RR Reierstad Ridehest - 26. januar 2010

  [...] Les om Privat Dansk Varmblods hoppekåring i Norge (1.juli 2009) [...]

 2. JJ Horses tilbyr nå DV-registrering/hestepass inkl. i bedekningsprisen | RR Reierstad Ridehest - 29. januar 2010

  [...] Les også om privat Dansk Varmblods hoppekåring i Norge, som er et tilbud til hoppeeiere som ønsker eller trenger kåring av sin hoppe f.eks i forbindelse med registrering i DV. Hoppekåringen vil i 2010 avholdes 18.-19.september. [...]

 3. Sprangindeks over snitt i DV & Opptatt i springhestprogrammet | RR Reierstad Ridehest - 8. mars 2010

  [...] Les om Privat Dansk Varmblods hoppekåring i Norge (01. juli 2009) [...]

 4. Privat Dansk Varmblods hoppekåring i Norge 2010 | RR Reierstad Ridehest - 30. mars 2010

  [...] Informasjon om påmelding, regelverk og muligheter finnes her (påmeldingsrutine og frister blir det… [...]

 5. Nytt Sport/Avls Championat for 3 og 4 åringer | RR Reierstad Ridehest - 7. april 2010

  [...] For eiere av 3-/4-årshopper, les om Privat Dansk Varmblods hoppekåring som avvikles samtidig her. [...]

 6. Dansk hoppekåring 2010 | Avlsinspirasjon.no - 6. juni 2010

  [...] Informasjon om påmelding, regelverk og muligheter finnes her (påmeldingsrutine og frister blir det… [...]

 7. Tidsprogram på Tune – nå også med starttider/info | Avlsinspirasjon.no - 3. september 2010

  [...] Les mer om regelverk og hensikten med hoppekåringen her. [...]

Legg igjen en kommentar