Royal Butterfly u. Roshana M kåret

Publisert 26. februar 2011

0

Royal Butterfly testes av testrytter Nikolai Kowalski (Foto: Avlshest.no)

Hingsten Royal Butterfly e. Tobajo Picez u. KWPN-hoppen Roshana M (e. Jimtown / Concorde) oppdrettet av Stall Johnsten, som vant 3-årstesten i sprang på Stall-K i august under Inger Bugge med 8,5 i teknikk, kapasitet, galopp og ridbarhet – den eneste blant de 3-årige spranghestene som oppnådde kvalitetsklasse I – ble kåret under NVs hingstekåring under AEG. Vi gratulerer oppdretter Knut Erik Halvorsen/Stall Johnsten, eier Andreas Høiås og rytter Inger Bugge!

Moren Roshana M står i avl for RR Reierstad Ridehest 2010/2011, drektig med Odermus R (Calido I / Ramiro Z / Joost / Abgar xx). Idet nemda valgte å kåre den 4-år gamle Tobajo Picez-sønnen går Tobajo Picez inn i historien som den første norskoppdrettede hingsten med to kårede sønner. Fra før er gangartshingsten Tobajo Pik Disney kåret i NV, mens Royal Butterfly nå går i sin fars fotspor som spranghingst.

Royal Butterfly ble testet av testrytter Torben Frandsen (DK) (Foto: Avlshest.no)

Testrytter Torben Frandsens uttalelse til Royal Butterfly:

«Jeg synes den gjør det riktig fint, jeg har en god fornemmelse på den. Den har et enkelt nedslag, men forsøker med en gang å rette feilen. Det er den riktige innstilling, så i det hele tatt riktig fint.»

Norsk Varmblods kåringsnemds kommentar til Royal Butterfly:

«En typisk spranghest. Den er en vakker hest, av meget god type og med meget godt uttrykk. Vi vil gjerne se at det er en hingst på langt hold og denne synes vi er et godt eksempel på ridehesten vår. Den er født i Norge, det er vi selvsagt glad for. Den har en vakker kropp, den har en særdeles velbalansert og god spranggalopp med god bakbensaktivitet. Den har avlagt en meget god sprangprøve her denne uken og også vunnet en regional 3-årstest i sprang.»

Legg igjen en kommentar