0

Dansk Varmblod har nå publisert oppdaterte indekser for både hopper og hingster. Alle hopper som deltok på sadelkåring ved privat Dansk Varmblods hoppekåring i høst har nå fått indeks.

Vår avlshoppe RR For Your Pleasure JC har fått en unghestindeks i sprang over gjennomsnitt i Dansk Varmblod, en populasjon på rundt 4000 fødte føll årlig. Dette gir et enda større kvalitetsstempel enn når man konkurrerer i et lite avlsforbund som Norsk Varmblod, med bare 120-150 fødte føll årlig.

RR For Your Pleasure JC (e. For Pleasure) er under RR Landdorne, som ble Norges beste 4-års spranghest og Norges beste hoppe i Norsk Varmblod 2008, fløyhoppe i holdet for sprangbetonte hopper i Dansk Varmblod 2009 (Tune) og rangert som beste av 35 hoppeavkom etter Solos Landtinus til kåring i Dansk Varmblod 2009 sprang og totalt sett (hoppestambog 41), og er nå også etter søknad offisielt opptatt i Dansk Varmblods Springhestprogram. Dansk Varmblod skriver bl.a. i tilsendt brev av Februar 2011:

«Det er en stor fornøyelse hermed at kunne meddele jer at RR For Your Pleasure JC RDH er optaget i Dansk Varmblods Springhestprogram med et ungheste indeks på 116. Springhestprogrammet har til formål at systematisere, utbygge og forbedre Dansk Varmblods avl af springheste, således at forbundet indenfor få år placerer sig konstant iblandt de 10 bedste i verden.

  • Springhestelogo - RR For Your Pleasure JC RDH påføres nu Dansk Varmblods springhestelogo i Landscentret|Heste’s database. Logoet vil også opptrede sammen med hesten i diverse katalog udtræk, og signalerer hermed, at hesten opfylder de høje kvalitetskrav, som kræves til Springhesteprogrammet.
  • Hvilke heste er optaget i Springhesteprogrammet? – Hver gang der optages nye heste i Springhesteprogrammet vil dette blive offentliggjort i Ridehesten, samt i Dansk Varmblods Springhestedatabase som er at finde på www.varmblod.dk.
  • Avl i Springhesteprogrammet – De optagne hopper får automatisk deres føl registreret i Dansk Varmblods Springhesteprogram, såfremt der benyttes en hingst, der ligeledes er i Springhesteprogrammet. …

Dansk Varmblod håber på, at denne registrering av kvalitetsdyr vil være med til at sætte fokus på avlen av gode springheste med større og bedre afsætning til følge, såvel i indland som i udland.» Sammen med brevet fulgte dessuten et diplom og et flott metallskilt med springhestlogo som kan brukes til markedsføring f.eks. i stallen eller på hestetransporten.

Dette har gitt oss enda en positiv opplevelse av Dansk Varmblods service og utbytte som medlem av avlsforbundet. Vi gleder oss til kommende avlssesong!

Legg igjen en kommentar